The Chronicles of…

Administratori na godisnjem

by on sij.04, 2007 - 01:51, under Nekategorizirano

Izgleda da je cijela gomila admina odlucila iskoristiti praznike, pospajati slobodne dane i mozda koji dam od godisnjeg ubaciti u igru i doooobro se odmoriti od svakodnevnih gnjavaza. Evo, i ja sam tak nesto napravio, pa ko ne bi. Sad, nemam pojma za druge ali vidim da su administartori u HT-u "zaspali", a isto tako i admi u vecernjem i poslovnom. Ma nije to toliko njihova greska koliko su stvari oko filtriranja SPAM-a odlucili prepustii u krive ruke.

Koliko vidim HT koristi Trend Micro i njihovu QIL bazu u ratu sa SPAM-om. OK, brinu se ljudi za svoje korisnike, reklo bi se na prvi pogled, veliki HT se brine da njegovi korisnici ne dobiju previse ponuda za V1aqru ili da ih ne pokusa prevariti neki Nigerijski nasljednik. Ali desila im se jedna mala greskica tj. "Trend Micro’s Network Reputation Services" stagod to cudo bilo je odlucio blokirati jednu, naoko bezazlenu IP adresu… stizali SPAM-ovi sa nje pa oni odlucili blokirati, a HT odlucio bez pitanja njihove savjete poslusati i prema njihovim uputstvima sve mailove koji dolaze sa tog IP-a uredno blokirati jos kod slanja braneci doticnom serveru da uopce i posalje mail… sram ga bilo gada spamerskog…

I sve bi bilo super da taj "gad spamerski" nema IP adresu 66.249.92.171 a ona, o gle nezgodacije, pripada ni amnje ni vise najkoristenijem mail serveru… GMailu. Pa kako je taj server blokiran tako korisnici GMaila nemaju tu privilegiju slati mailove na T-Com adrese, a korisnici T-Com POP servera imaju tu privilegiju da ih nitko sa GMaila nece daviti nekim nevaznim glupostima ili im pokusavati poslati … strasno… mail sa te grozne adtrese.

<mailer-daemon@googlemail.com>
This is an automatically generated Delivery Status Notification
Delivery to the following recipient failed permanently:
    ime.prezime@zg.htnet.hr

Technical details of permanent failure:
PERM_FAILURE: SMTP Error (state 9): 554 5.7.1 Message from 66.249.92.171 temporary rejected – see http://www.mail-abuse.com/cgi-bin/lookup?ip_address=66.249.92.171 for removal.

Ma totalno kuzim HT, treba taj Google unistiti i blokirati… ako nista drugo, nek plate ako zele da njihovi mailovi dolaze do korisnika T-Coma, zivijo kapitalizam. Ma salim se, samo nisu skuzili koja je to IP adresa…

C:\>nslookup 66.249.92.171
Server:  dns1.t-com.hr
Address:  195.29.150.3

Name:    ug-out-1314.google.com
Address:  66.249.92.171

Ali i drugi admini su se malkice uspavali pa nisu zamjetili da njihov SPAM filter koristi mrtvu bazu.

http://relays.osirusoft.com/

Ali nije im za zameriti, pa ta baza je pala tek nedavno… khm,…

Relays.osirusoft.com has not had valid data since August 26, 2003, but people insist on using the data. Please contact the ISPs blocking your mail and ask them to STOP using relays.osirusoft.com to filter email.

Tko koristi osirusoft? Ma neke male i beznacajne firmice… Vecernji List, Poslovni.hr tak da pretpostavljam da imaju smanjeni dotok friskih mailova od kad su poceli koristiti ovu genijalnu bazu…. i tak… ne znam, mozda ih ima i vise ili mozda imaju istog admina? Hm, ko bi ga znao.

http://www.vecernji.net/ – MODERNA MEDIJSKA KUĆA

Lijepo je pocela 2007. Kad se sve zbroji i oduzme … bit ce vrlo interesantno. Ali nije im za zameriti, pa to su male firmice sa par zaposlenih, budu oni to popravili. :-)


UPDATE: Mailovi sa GMaila opet prolaze na T-Com. Kazu mi da to nije neka vijest i da se to desava vec neko duze vrijeme, evo, provjerite sad pa javite trebalo bi biti OK.


T-HT ‘odblokirao’ GMail
Danas su korisnici T-HT-ovih e-mail adresa imali problema s primanjem elektroničke pošte s jednog od najpopularnijih besplatnih mail servisa Google maila, no ubrzo je sve proradilo.



1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...


14 Comments for this entry

Leave a Reply

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

zombix.net